• Magyarországi ingatlanhirdetési adatok

  Az adatokat a Precognox gyűjtötte, Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0) licenc alatt áll, azaz kutatási és magán céllal szabadon felhasználható, de kereskedelmi felhasználása a tulajdonos engedélye nélkül tilos. A felhasználás feltétele az eredeti forrás és jogtulajdonos megjelölése.

  Hivatkozási minta: Ingatlan adatok: http://opendata.hu/dataset/magyarorszagi-ingatlanhirdetesi-adatok a Precognox gyűjtése az ingatlan.com-ról

  Adatgyűjtés ideje: 2018.03.02-2018.03.03

  Típusa: Teljes keresztmetszeti gyűjtést készítettünk, az adatgyűjtés időpontjában elérhető összes hirdetést legyűjtöttük az ingatlan.com oldaláról.

  Állományok: Összesen négy különálló csv file-ban érhetők el adatok, melyek a következőek:

  • elado_haz.csv (eladó házak hirdetései)
  • elado_lakas.csv (eladó lakások hirdetései)
  • kiado_haz.csv (kiadó házak hirdetései)
  • kiado_lakas.csv (kiadó lakások hirdetései)

  Alapvetően a hirdetésekben rejlő összes elérhető információt legyűjtöttük: a házak/lakások jellegzetességeit (ár, négyzetméter, fűtés stb.) s a leírásokat egyaránt. Utóbbiakat fel is dolgoztuk: a szöveges leírásokat szavakra s azokat szótövekre bontottuk.

  Fontos megjegyezni, hogy a négy file-ban nem teljesen ugyanazok a változók – ennek legfőbb oka, hogy néhány jellegzetesség, ami adott típusú hirdetésekben előfordul, másoknál nem jellemző (pl. házaknál van telekméret, lakásoknál nincs).

  Az adatállományok kódolása: UTF-8

  Hiányzó értékek: Amennyiben 1-1 jellegzetességnél a hirdetésekben nem adtak meg értéket – például a hirdető nem nyilatkozott a parkolási lehetőségekről stb., ott a cellák üresek.

  Data and Resources

  Additional Info

  Field Value
  Author Virág Ilyés
  Maintainer Virág Ilyés